digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Mostar: Uspješno završena akcija,,Napravi i ti bajramski paketić za djecu Sirije''

Autor: H. Eminović Septembar 24, 2015 0

Unija studenata Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, Info-servis za mlade i Kulturno-edukativni centar za ženu ,,Sehara'' su proteklih dana uspješno realizirali humanitarnu akciju pod sloganom ,,Napravi i ti bajramski paketić za djecu Sirije''.

Akcija je trajala od 14. do 19. septembra 2015. godine, a provedena je od strane više od pedeset volontera. 

„Naši sugrađani su pokazavši svoju humanost i velikodušnost uspjeli spremiti osam stotina bajramskih paketića za djecu izbjeglice. Neki od njih su donirali već spremljene poklone, dok su drugi svoju pomoć dali u vidu kupovine različitih artikala ili novčanih donacija. Od pomenutih novčanih donacija volonteri su kupili ono čega je nedostajalo kako bi se formirali pristojni pokloni, ističu iz Info-servisa Medžlisa IZ Mostar .

Kao rezultat zajedničkoga rada triju organizacija, volontera te brojnih građana Mostara uspjeli su otpremiti na put izuzetno veliki broj bajramskih poklona, koji će uz božiju pomoć uljepšati bajramske dane djeci u izbjeglištvu. 

Krunom cijele humanitarne akcije se može smatrati treći dan Kurban-bajrama kada će u Zagrebu, uz prisustvo nekih od njihovih volontera, paketići biti uručeni onima koji ih zaista trebaju. Na kraju su se odsrca zahvalili svima koji su na bilo koji način dali doprinos ovoj humanitarnoj akciji.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine