digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Najbolji literarni radovi: „Poslanik Muhammed a.s. kao čovjek“

Autor: D.B. Decembar 15, 2016 0

U srijedu, 14.12.2016. godine poslije ikindije-namaza u prostorijama Medžlisa IZ-e Srebrenik dodijeljena su priznanja i nagrade za najbolji literarni rad. U sklopu cjelomjesečne manifestacije povodom rođendana Muhammeda a.s. Medžlis je raspisao konkurs na temu „Poslanik Muhammed a.s. kao čovjek“ koji je trajao od 24.11.2016.g. do 8.12.2016. godine.

 

Na početku svečanosti prisutne je sa nekoliko ilahija počastio hor ilahija i kasida O.Š. Duboki Potok. Prije same dodjele nagrada i priznanja prisutne su poselamili u ime Medžlisa IZ-e Srebrenik mr.sc Damir-ef.   Babajić, a u ime komisije za ocjenu radova obratio se predsjednik komisije mr. Mersed Šabanović.

Pravo učešća imali su učenici osnovnih škola i polaznici mektepske nastave. Na adresu Medžlisa pristiglo je 107 radova i to 11 iz mektepskih klupa a ostalih 96 iz školskih klupa, a komisija u sastavu Damir Babajić, Mersed Šabanović i Haris Vehabović, ocijenili su tri najbolja rada:

  1. Prvo mjesto Jašarević Eldina- O.Š. Špionica
  2. Drugo mjesto Osmanović Armina- O.Š. D. Potok
  3. Treće mjesto Gulam Lejla- O.Š. Sladna

Jašarević Eldina iz zdravstvenih razloga nije bila u mogućnosti da pročita rad, ali u njeno ime rad je pročitao Šabanović Mersed. Nakon toga nagrade i priznanja uručio je predsjednik Medžlisa mr.sc Abdullah Arifović. Hor O. Š. Duboki Potok pod vodstvom vjeroučitelja Muratović Asidina je uljepšao ovu svečanost izvodeći nekoliko ilahija i kasida.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine