digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Bijeljina: Omladinsko druženje u Mektebskom centru

Autor: Decembar 26, 2016 0

U okviru Dana mevluda “Volimo te, o Poslaniče”, u subotu 24.12.2016. godine u Mektebskom centru u Bijeljini upriličeno je omladinsko druženje na kojem je predavač bio hfz. Abdullah-ef. Kapo, profesor islamske teologije na Behram-begovoj medresi u Tuzli. Prisustvovali su svi imami i oko 70 mladih iz svih džemata MIZ Bijeljina.

 

U nadahnutom predavanju, potkrjepljenom vjerodostojnim hadisima, hafiz Kapo govorio je o životu posljednjeg Allahovog Poslanika Muhammeda, s.aw.s., i značaju koji je Vjerovjesnik Islama imao u životu prvih ashaba, ali treba da ima i danas u životu svakog muslimana.

Okupljenoj omladini profesor Kapo uputio je i nekoliko savjeta o tome kako treba da se ophode prema roditeljima, školi, učenju, svojoj vjeri, ali i svim ljudima oko sebe, imajući uvijek pred sobom najsvjetliji uzor, Allahovog Miljenika Muhammeda, s.aw.s., koji je poslan kao milost svim svjetovima i svim ljudima.

Organizator ovog omladinskog druženja bila je Vjersko-prosvjetna služba MIZ Bijeljina, predvođena glavnim imamom Samir-ef. Camićem i imamom Mirsad-ef. Okanovićem, koordinatorom rada sa mladima. Omladinsko druženje u realizaciji su podržali prateća služba MIZ Bijeljina i mladi iz bijeljinskih džemata. Da ih Allah, dž.š., nagradi svojom neizmjernom milošću.

Hafiz Abdullah Kapo porijeklom je iz Rogatice. Rođen je 1989. godine u Rijadu, Saudijska Arabija, gdje je proveo prvih 15 godina svoga života. 2004. godine se vraća Bosnu, gdje upisuje i završava Behram-begovu medresu u Tuzli. Po završetku Behram-begove medrese 2008. godine upisuje šerijatsko-pravni fakultet na prestižnom El-Azharu. Diplomirao je u roku 2012. godine, a već treću školsku godinu profesor je u tuzlanskoj Behram-begovoj medresi.

Abdullah Kapo potiče iz hafiske porodice. Naime, njegov otac Hasib Kapo ima devetero djece, od čega je do sada, računajući i Abdullaha, petero hafiza. Ostalih četvero su na putu da to postanu.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine