digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif
×

Obavijest

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/7477

IUS: Drugo testiranje za stipendije

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) već 13. godinu zaredom uspješno organizira testiranje za stipendije za sve učenike 4. razreda srednjih škola. 

Zbog velikog interesovanja kao i broja registracija koje se iz godine u godinu povećavaju, Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) svake godine organizira testiranja za stipendije za sve učenike 4. razreda srednjih škola. Drugo testiranje za stipendije za akademsku 2017. godinu će se ove godine održati 14. juna 2017. godine sa početkom u 14:00 sati u kampusu IUS-a. Testiranje je prilika da učenici pokažu svoje znanje i dobiju priliku da ostvare odgovarajuću stipendiju/popust za školovanje na IUS-u.

 

Pristup testiranju imaju pravo učenici koji ispunjavanju sljedeće uslove:

1. Državljani su BiH ili regiona (Srbija, Crna Gora, Slovenija, Hrvatska, Makedonija;

2. Maturanti su srednjih škola;

3. Nisu ranije pristupili testiranju održanom na IUS-u;

4. Na dan ispita potrebno je sa sobom ponijeti ličnu kartu ili drugi identifikacioni dokument sa fotografijom.

 

Stipendije/popusti na školovanje koji se ostvaruju mogu biti: potpune, tj. 100% stipendije koje pokrivaju sve troškove školarine na IUS-u, ili djelomične od 55% do 90%. Cilj ove vrste stipendiranja je podsticanje i promoviranje znanja i vješina kao posebnih vrlina kod mladih ljudi. Sve navedene stipendije se dodjeljuju na period od 5 godina za odabrani studij na jednom od fakulteta IUS-a. Za 2017. godinu, Internacionalni univerzitet u Sarajevu je obezbijedio ukupno više od 1000 stipendija za najuspješnije studente.

 

Registracija za pristup ispitu je obavezna i može se učiniti na sljedećem linku.

Foto galerija

{gallery}7477{/gallery}

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine