digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Obrazovanje - Obilježena 15. godišnjica Univerziteta u Novom Pazaru

Autor: dr. Šefket Krcić Juni 03, 2017 0

Svečanom akademijom i raznovrsnim kulturnim programom, obilježen je Dan univerziteta. Dekani departmana su uručili diplome svršenicima IUNP-a.

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru 04. maja 2017. godine obilježio je svoju uspješnu petnaestu obljetnicu prosvjetnog i znanstvenog rada. Obljetnica je organizirana u bašči Univerziteta, uz sudjelovanje studenata, nastavnika, rukovodstva Univerziteta i musafira manifestacije.

Rektor univerziteta dr. Suad Bećirović, obraćajući se prisutnima, između ostalog je kazao: „Nastavite putem znanja i koristite svaku priliku da usavršavate sebe. Najbolji način da pomognete sebi i drugima jeste da budete uspješni. A to znači da kontinuirano, pošteno radite na sebi i postignete izvanredne rezultate. Jer samo najbolji stručnjaci mogu promijeniti okruženje oko sebe. Zato budite ambiciozni, postavite sebi veće ciljeve od ostalih, nemojte dozvoliti sebi da budete samo prosječni. Budite uporni, strpljivi, dosljedni i oslobodite se razmišljanja da nećete uspjeti”. 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine