digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Zahvalnica prvim vakifima Centra za Kur'an i sunnet

Dekan Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu dr. Zuhdija Hasanović je uputio zahvalnicu prvim vakifima Centra za Kur'an i sunnet koji se gradi u blizini Baščaršije u Sarajevu

Dragi prijatelji,  svakodnevno se uvjeravamo u istinitost Allahovih, dž.š., riječi da (savremeni) čovjek gubi, da je dezorijentiran, otuđen i izgubljen, da ga, bez obzira gdje živio, ispunjava pesimizam, besmisao, beznađe i očaj.

S druge strane, oni koji istinski vjeruju Allaha, dž.š., koji su svjesni svojih potencijala i koriste ih na putu dobra, šire optimizam, entuzijazam i pozitivnu energiju. Oni ostavljaju pozitivan trag u svome okruženju kojeg i povijest bilježi. Njihova dobročinstva koriste i po dobru ih se sjećaju i generacije koje dolaze.

Ovih dana naš čestiti mr. hfz. Abdulaziz Drkić donio mi je izvod sa podračuna Centra za Kur'an i sunnet i ono što sam vidio već me je na prvi pogled oduševilo i ne mogu da svoju radost ne podijelim s vama.

Nije u pitanju samo iznos novčanih sredstava koji je prikupljen, a koji nije nimalo zanemarljiv, nego više struktura vas, naše braće i sestara, koji ste se odazvali na naš poziv da zajedno gradimo Centar za Kur'an i sunnet.

Tu su uspješni privrednici koji svoj rad i poslovanje žele učiniti još berićetnijim, službenici Rijaseta koji svojom nesebičnošću pokazuju da žive islam i njegove vrijednosti. Tu su uposlenici Fakulteta islamskih nauka (akademsko, stručno, administrativno i tehničko osoblje), članovi Upravnog odbora Fakulteta, koji svojim uplatama grade Centar i jačaju međuljudske odnose. Tu su naša braća i sestre, čestiti muslimani i muslimanke, koji žive i rade izvan Bosne i Hercegovine koji svaku hairli akciju zdušno podržavaju.

Tu su naši svršenici i svršenice, profesori i profesorice vjeronauke, muderrisi, imami u Bosni i Hercegovini, čak i iz manjeg entiteta, ali i izvan BiH, koji ovim činom svjedoče svoju ljubav i vezanost za Fakultet i njegove projekte. Među vakifima su naši studenti, koji su se skoro vratili sa ramazanske prakse, i od te hedije koja im je neophodna za nastavak studiranja izdvojili su za Centar. Tu su i "buduće hafize" djevojke, naše studentice, koje uče hifz, ali se i svojim prilozima ugrađuju u trajno dobro...

Ovo je ono što smo željeli! Okupljati dobronamjerne, pozitivno orijentirane, nesebične ljude, koji se ne žale na teške okolnosti, nego ih prevazilaze gradeći ustanove koje, s Božijom pomoći, osiguravaju naše trajanje i uspjeh na ovom dijelu zemaljske kugle.

Nastavljamo dalje..., još mnogo je onih koji pripadaju ovom čestitom društvu. Mi ih pozivamo da nam se pridruže i očekujemo ih!

Muhammed, s.a.v.s., kaže: "Svakoga dana u kome osvanu ljudi dva meleka silaze na Zemlju, pa jedan moli: 'Bože moj, nadoknadi onome koji dijeli!' Drugi govori: 'Bože moj, upropasti onoga koji škrtari!'"

Gospodaru naš, ne dopusti da zaboravimo da sve Tebi pripada i da se sve Tebi vraća! Nadahni nas da nam materijalna sredstva ostanu samo sredstva, a nikada cilj života. Ono što podijelimo radi Tebe, molimo Te da primiš i vratiš nam na način kako Ti znaš da nam je najpotrebnije! Amin!

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine