digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Uspjeh Merjem: Primljena na najbolje rangirane univerzitete i koledže u svijetu

Autor: Dž. Crnkić Juni 19, 2019 0

Još jedan uspjeh u nizu, ovaj put neobičan. Svakako da nas svaki uspjeh bosanskohercegovačkih građana posebno obraduje. Takav je sa Merjem Konjhodžić, kćerkom hafize Mersihe i dr. Arasa Konjhodžića, koja s porodicom živi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Po završetku srednje škole, Merjem je primljena na najbolje rangirane univerzitete i koledže u svijetu. S obzirom da je lista škola gdje je Merjem primljena duga, želimo istaći samo nekoliko kao što su Princeton Univerzitet, Williams College i Carnegie Mellon Univerzitet. Merjem je, pored što je primljena na ove prestižne škole, na Princetonu i Williamsu dobila stipendiju u potpunosti u iznosu  $650,000. No, to nije sve, Williams Koledž je Merjemi ponudio i bankovnu karticu sa kojom bez limita može kupovati sve što joj je potrebno za muziku i ostale hobije, jer Merjem je jako talentovana u sviranju violine, klavira. Na Carnegie Mellon Univerzitet je dobila stipendiju u iznosu od $300,000. Raspitali smo se kako je uspjela doći ovih ciljeva, pored odličnih ocjena i van nastavnih aktivnosti, istakla je volonterski rad u lokalnoj zajednici (Community service), u ovom slučaju učešće u mektebskoj nastavi u džematu Clifton, Nju Džerzi.

Vjeruje se da je Merjemi sad najveći problem odabrati sa kojom opcijom da ide, ali to su slatke muke. Želimo mnogo uspjeha našoj Merjemi u daljnjem školovanju, i nadamo se da će ona biti primjer našoj zajednici, a našim čitateljima preporuka da uspjeh leži na kontinuiranom radu, upornosti, visokim ciljevima a ponajviše učešću u radu zajednice.”

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine