digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Kuvajćani i Katarani finansiraju dijalizni centar i Vakufsku zgradu

Autor: A. Mandžić Novembar 13, 2015 0

U posjeti Medžlisu Islamske zajednice Bugojno boravili su predstavnici Kuvajta i Katara, koji učestvuju u finansiranju dva značjna projekta u gradu na Vrbasu. Posjeta je počela obilaskom Dijaliznog centra u izgradnji za koji su prošle godine obezbijedili dva dijalizna aparata.

Sa trenutnim aktivnostima na izgradnji budućeg centra za dijalizu goste je upoznala dr. Irhada Strukar, v.d. direktorice Doma zdravlja Bugojno , naglasivši važnost realizacije ovog projekta ne samo za građane Bugojna, već i cijele regije.

      -Mi ćemo dovršiti ovaj projekat i obezbijediti ono što je potrebno za Dijalizni centar .Ovaj projekat je od životne važnosti i služit će za oko 100.000 ljudi u Bugojnu i oklini, bez obzira na vjeru i nacionalnost. S druge strane u Vakufski objekat, zgradu uloženo je 60.000 kuvajtskih dinara i ova investicija trebala bi obezbijediti novac koji će , takođe, biti korišten u humanitarne svrhe - kaže dr.Muhamed Al-Ansari, direktor Humanitarne organizacije “En-Nedžat” iz Katara.

 

 Predsjednik MIZ Bugojno Haris Mujić zahvalio s , kako je rekao, dokazanim prijateljima bugojanskog Medžlisa i Islamske zajednice u BIH na posjeti , ali i na dosadašnjem angažmanu. Smatra kako će ova uspješna saradnja biti i nastavljena, zajedničkim aktivnostima na realizaciji novih, značajnih projekata.

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine