digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Osuda pljačke kapele u Zenici

Autor: Decembar 15, 2016 0

Nepoznate osobe su u mjestu Crkvice, izvršile tešku krađu u kapeli koja se nalazi na Kužnom groblju, iz koje je tom prilikom otuđena jedna slika.

Policijski službenici su pregledom terena, u neposrednoj blizini pronašli otuđenu sliku. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I. Međureligijsko vijeće u BiH i OMS u Zenici provodeći Monitoring napada na vjerske objekte, vjerske službenike te mjesta od značaja za vjerske zajednice apelira na nadležne Institucije i na svekoliku zeničku Javnost da jasno i nedvosmisleno osude ovo nedjelo. Vjerske zajednice i crkve okupljene u OMS-u izražavaju svoju zabrinutost zbog učestalih napada na vjerske objekte na području Zenice. Po podacima kojim raspolažemo u 2016. godini, ovo je četvrti napad na vjerske objekte u Zenici. 

Ovo su događaji koji sve nas zabrinjavaju i koji u svima nama izazivaju neugodnosti, sa kojima se ne možemo nikada pomiriti, jer svaki napad na crkvu, napad je i na džamiju, na svaki vjerski objekat, odnosno na sve ono što nas zbližava u BiH.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine