digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

BBI banka i Dubai Export Development Corporation potpisali memorandum o saradnji

„Dubai session“ sa investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata na Sarajevo Business Forumu

BBI VIP biznis klub potpisao je trogodišnji memorandum o poslovnoj saradnji sa Dubai Export Development Corporation iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, s ciljem približavanja Bosne i Hercegovine i Ujedinjenih Arapskih Emirata u oblasti ekonomije, trgovine i investicijske saradnje.

Dosadašnje analize uvoza u U.A.E. pokazuju da postoji značajna potražnja u oblasti prehrambene, drvoprerađivačke i farmaceutske industrije, a memorandumom kojeg su potpisali Amer Bukvić i Mohammed Alkamali predviđeno je uspostavljanje poslovne saradnje putem Sarajevo Business Foruma i BBI VIP biznis kluba na  partnerskom pokretanju investicijskih i razvojnih projekata, pronalaženju i uspostavljanju kontakata između investitora, te posredovanja između privrednika dvije zemlje.

„BBI VIP biznis klub ima za cilj da obezbijedi lokalnim i stranim poslovnim ljudima i kompanijama priliku za poslovne susrete, povezivanje kompanija, njihovih vlasnika i ostvarivanje poslovnih ideja. Težimo da naše kompanije, klijenti i partneri s kojima ih povežemo realizuju konkretne poslove i trudimo se da domaće firme, pretežno mala i srednja preduzeća, izgrade što bolje odnose sa kompanijama iz inostranstva“ - izjavila je u povodu potpisivanja memoranduma Azra Čolić, rukovodilac BBI VIP biznis kluba.

Dubai Export Development Corporation tako će zastupati BBI u svim navedenim aktivnostima u Dubaiju koristeći svoju bogatu mrežu poslovnih kontakata. Također, na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu 22. i 23. maja bit će održana tematska panel diskusija „Dubai session“ gdje će biti prezentirane mogućnosti saradnje sa zemljama Arapskog zaljeva na polju međunarodne trgovine i proizvodnje hrane. 

Članovi BBI VIP biznis kluba imaju priliku da kreiraju nove poslovne prilike, te da se prezentuju u inostranstvu, a ovim memorandumom otvorena su vrata za poslovnu saradnju domaćih firmi sa institucijama i kompanijama iz Dubaija. Bosna Bank International i BBI VIP biznis klub imaju zaključene memorandume sa poslovnim udruženjima u Bahreinu, Kini, Indiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Švedskoj i Šangaju, a više informacija dostupno je na web stranicama www.sarajevobusinessforum.com i www.bbi.ba.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine