digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Brčko: Pet godina uspješnog rada obdaništa Evlad

Autor: Amina Đulović Maj 20, 2017 0

Svečana akademija povodom obilježavanja pet godina rada Predškolske ustanove „Evlad“ održana je u Domu kulture u Brčkom, u utorak 16. maja ove godine.

 

Program su pripremili polaznici obdaništa Evlad, a svojim izvedbama su mamili osmijehe na licima prisutnih.

Svečanosti je prisustvovao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, koji je tokom svog obraćanja istakao da su odgoj i obrazovanje univerzalne ljudske vrijednosti, a ne privilegija i svojina bilo kojeg pojedinca ili naroda.

„Raduje nas što su svoju djecu u ovu ustanovu upisali roditelji koji pripadaju svim religijama i narodima. Čestitam brčacima na tome jer to pokazuje da je ova naša stvarnost postojana i da u njoj čuvamo svoje iskonske, tradicijske vrijednosti. To pokazuje da vi koji živite u ovom gradu imate svijest o sebi, svojim precima ali i o svojoj budućnosti, o svojoj djeci. Čestitam Vam na tome,“ kazao je muftija Fazlović.

Muftija je čestitao menadžmentu Predškolske ustanove "Evlad" i rukovodstvu Medžlisa Islamske zajednice Brčko ističući kako je ova ustanova jedna od najboljih, ne samo u Islamskoj zajednici, nego i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Programu su prisustvovali glavni imam Medžlisa IZ-e Živnice Sedin-ef. Karić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta Esed Kadrić, glavni brčanski imam mr. Mustafa-ef. Gobeljić i Hajrudin Omerović, predsjednik IO MIZ Brčko.

Enver Tursunović, direktor Predškolske ustanove "Evlad" , je naglasio timski rad kao faktor koji stoji iza uspjeha ustanove na čijem je čelu.

„Dječiji život liči na papir na kojem svako ostavi poneku bilješku. Nadam se i molim Boga da će ova djeca u životu prepoznati i iskoristiti bilješke koje im u Evladu ostavljamo jer mi na dijete ne gledamo samo kao na dragulj nego se trudimo da svako od njih to i ostane,“ kazao je Tursunović.

Predškolska ustanova "Evlad" je jedan od najboljih projekata Islamske zajednice što pokazuju rezultati petogodišnjeg rada, učenja i stalnog napredovanja kako ustanove tako i njenih uposlenika

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine