digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Naša priča s Drine: Ramazanski paketi za djecu i radnike u Međeđi

Autor: Edina Žugor-Šalaka Juni 13, 2017 0

Utorak, 16. maj 2017. godine.  Dan koji će ostati u jednoj lijepoj uspomeni, na jednoj vrijednoj životnoj stranici ispisanoj ljudskošću, ukrašenoj dobrim djelom

Učenici i radnici OŠ „Behaudin Selmanović“  na čelu sa direktorom Velić Safetom, organizovali su pripremu ramazanskih paketa za djecu i radnike OŠ „Vuk Karadžić“ u Međeđi. Akcija i odziv samo za pohvalu. Prikupljena garderoba, higijenski proizvodi, hrana i slatkiši raspoređeni su u pakete, a u kamionu se pored klupa, stolica i školskog pribora, što je donirala škola, našla i peć (poklon gospođe Medihe Kavazović) koja će svoje mjesto imati u učionici i grijati ozeble ručice u hladnim zimskim danima.

Organizatore akcije – našeg efendiju Alagić Mehmeda i nastavnika Muharemović Mirsada, u Međeđi su dočekali direktor škole Momir Radojčić sa učiteljicama Željanom, Bojanom i Ljiljanom i učenicima koji će u svoje djetinje dane dodati i ovaj ispunjen radošću, toplinom, ugodnim iznenađenjam. Ono što je mnogo važnije da oni tamo u OŠ „Vuk Karadžić“ u Međeđi imaju nekog ovdje u OŠ „Behaudin Selmanović“ u predgrađu Sarajeva ko misli na njih, da ove male glavice imaju drugare koji saosjećaju s njima, da su nam iste želje, ista htijenja, da je rođeno prijateljstvo koje stvaraju upravo ovakve priče.

Naša ekipa je nakon druženja sa uposlenicima, učenicima i njihovim roditeljima napustila Međeđu, ostavila radosna srca da pretaču misli, dijele dobrotu i uputila se u Višegrad opjevan sevdalinkom, opisan pričom, tražeći to što je opjevano i ispričano.

Ostavljajući za sobom Drinu, ostavili su i priču koju će pronositi njeni valovi i ispričati je onima što slušati znaju.

                                                                          

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine