digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Kiseljak: Vjeroučitelj svojim sredstvima obezbijedio nastavna pomagala u školi

Autor: mahalla.ba Decembar 07, 2017 0

Kiseljak: Vijećnik Izudin Dahija koji se odrekao paušala, novac ulaže u obrazovanje i nastavna sredstva

Izudin Dahija, rođen 16.05.1983. godine, iz Radanovića, općina Kiseljak. Osnovnu školu započeo u Kiseljaku, a uslijed ratnih dejstava završio u Fojnici OŠ „Muhsin Rizvić“ Fojnica. 

U svojoj osmoj godini ostaje bez oca, kao najmlađe dijete u porodici. Po završetku osnovne škole upisuje Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu i uspješno je završava. Poslije medrese upisuje Islamski pedagoški fakultet u Bihaću i isti završava u roku. 

U 2009. godini formira vlastitu porodicu, te vodi džemat u Bosanskom Novom. Tu se zadržava kratko i početkom 2010. godine zasniva radni odnos u OŠ „Kiseljak 1“ Bilalovac, na radnom mjestu nastavnika islamske vjeronauke. Otac je dvoje djece i nastanjen u rodnim Radanovićima, općina Kiseljak.

U 2016. godini izabran je za vijećnika u Općinskom vijeću Kiseljak ispred SDA. U svojoj predizbornoj kampanji je imao samo dva obećanja, da će se boriti u interesu građana i da će se ukoliko bude izabran odreći vijećničkog paušala u dobrotvorne svrhe, te da će sve biti javno i transparentno.

Danas, 6.12.2017. godine, svjedoćimo da ovaj insan ispunjava svoja predizborna obećanja, te je za potrebe obrazovanja djece u OŠ „Kiseljak 1“  donirao iznos od 1873 KM.

 Škola je od danas zahvaljujući Izudinu Dahiji bogatija za:

1. CASIO sintisajzer, (veliki električni)

 2. 6 CD radio playera 

 3. 2 kompleta geometrijskog pribora

 4. 20 pluto metalnih tabli

 5. 25 plakata tablica djeljenja

 6. 10 panoa periodnog sistema

 7. 2 panoa alfabeta

 8. 20 panoa abecede, azbuke, divljih i domaćih životinja, geometrijskih tjela, portret pisca, priće u slici

 9. 20 paketa iglica za pluto table

 UKUPNO: Stavke od 1 do 9 koštale su 1373 KM.

 Također za najuspješnije učenike prvog i drugog razreda koji su se takmičili u crtanju Poslanikove džamije u mjesecu rebiu-l-evvelu 10 paketića u vrijednosti od 100KM.

Za 42 učenika naše škole koji su se takmičili u kategoriji literarnih radova, na temu: Poslanik je moj najveći uzor, kao nagradu  obezbjedio  jednodnevni izlet u Zenicu, posjetu kinu, gledanje filma u 3D rezoluciji i posjeta medresu Osman ef. Redžović u Visokom. (Ovaj aranžman je košta 400KM).

Direktor osnovne škole „Kiseljak 1“ se u ime učenika i zaposlenika zahvaljuje vijećniku Izudinu Dahiji na doniranim nastavnim sredstvima i pomagalima koji zasigurno olakšati izvođenje nastave kako nastavnicima tako i učenicima naše škole. 

Također, direktor mu je čestitao i na ispunjenom predizbornom obećanju datom biračima općine Kiseljak.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine