digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Osnovana Mreža mladih pri Medžlisu Bayern

Autor: Novembar 19, 2018 0

Na poziv glavnog imama Izet ef. Bibića, a u koordinaciji Nusret ef. Hodžića, koordinatora omladine pri Medžlisu Bayern, dana 16.11.2018 u prostorijama Džemata Tevhid održan je sastanak sa svim predstavnicima omladine džemata Medžlisa Bayern.

Na sastanku je aktivno uzeo učesće predsjednik Medžlisa Mirza ef. Džafić. Tokom sastanka napravljen je kraći presjek dosadašnjih aktivnosti omladine džemata Bayern kao i program budućih omladinskih aktiviteta na našem Medžlisu.

Jedna od važnih tačaka, koja je obilježila ovaj sastanak jeste formiranje Mreže mladih. Formiranjem Mreže mladih krunisan je dosadašnji rad i napor u organizaciji i uvezivanju omladine naše regije. Obračajući se prisutnoj omladini Nusret ef.Hodžić je istakao važnost emaneta koji stoji pred nama kao Medžlisom i predstavnicima omladine u pogledu odgovornosti u vjerskoj organizaciji i edukaciji omladine Medžlisa.

Glavni imam regije Izet ef. Bibić je u svom izlaganju mubarekleisao formiranje ovog tijela, uz želju da ono u narednom periodu daje što bolje rezultate, a mi kao Medžlis i osobno svaki naš imam stojimo iza rada naše omladine svim svojim kapacitetima. Za predstavnika Mreže mladih Bayern jednoglasno je izabran Džemaludin Bradarić.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine