digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Amel Tuka posjetio Bosansku školu u Čikagu

Autor: Novembar 06, 2016 0

Bosansko-hercegovački atletičar Amel Tuka posjetio je Bosansku školu u Čikagu.

Preko stotinu učenika gledajući snimak finalne trke na 800m iz 2015.godine kada je Amel Tuka osvojio zlato u Monaku bilo je oduševljeno kada je upravo on utrčao u njihovu učionicu. Amel je u Čikago došao u društvu poznatog televizijskog voditelja, Fikreta Hodžića, pa je njihova radost bila dvostruka. Oni su djecu tom prilikom svu prisutnu djecu obradovali prigodnim poklonima i mnogobrojnim autogramima.

Voditeljica Bosanske škole, prof. Amina Sendić-Mešić, kazala je da je njihova posjeta najljepši poklon ovoj djeci, te da su Amel i Fikret istinski ambasadori Bosne i Hercegovine. Profesorica Enisa Omerović nije krila zadovoljstvo pa im se u ime djece zahvalila na dolasku.

Amel Tuka poručio je djeci da budu vrijedni učenici, da mnogo uče i vrijedno rade, a da je uspjeh zagarantovan uz Božiju pomoć.

Bosanska škola u Čikagu djeluje u Bosnian Islamic Cultural Center od 2012.godine, i jedinstvena je na teritoriji Sjeverne Amerike. Školu pohađa preko stotinu učenika, a podršku ovom projektu pružilo je i Ministarstvo civilnih poslova BiH putem Generalnog konzulata BiH u Čikagu.

Imam ovog centra, hafiz Muriz ef. Mešić, i predsjednik Adis Alić upoznali su goste sa projektom izgradnje budućeg islamskog kulturnog centra u Čikagu.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine