digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Džemat Sacramento kupio crkvu Jehovinih svjedoka

Autor: Novembar 18, 2016 0

Bošnjački džemat u Sacramentu (Islamic Community of Sacramento Bosniaks), Kalifornija, kupio je crkvu Jehovinih svjedoka koju će u narednom periodu adaptirati i preurediti u džamiju i islamski centar kako bi svojim džematlijama mogli ponuditi usluge klanjanja redovnih namaza, mektebske nastave, poduke i druženja omladine i odraslih, kao i drugih vjerskih i društvenih aktivnosti.

Sacrameno džemat osnovan je 2005. godine, ali je svoje aktivnosti do sada obavljao u iznajmljenim prostorojima. Upornim radom džematskog odbora i svih džematlija napokon se ukazala prilika ostvarenja dugogodišnjeg sna svih džematlija i kupovina vlastitog objekta što je i učinjeno 7. oktobra 2016. godine kada je džematski odbor potpisao kupoprodajni ugovor za objekat na adresi: 319 5th Street Roseville, CA 95678. Objekat je prešao u vlasništvo džemata 20. oktobra 2016. godine i već se radi na njegovoj adaptaciji kako bi se prilagodio potrebama džemata.

Ovom prilikom džematski odbor Sacramento džemata je izdao sljedeće saopštenje:

Sretni smo da Vas u ime rukovodstva i svih članova džemata Sacramento možemo obavjestiti da je rukovodstvo naše zajednice potpisalo ugovor o kupovini prostorija za potrebe našeg džemata,tako da smo, uz Allahovu pomoć, nakon više od deset godina ostvarili naš dugogodišnji cilj i san. Bošnjački džemat u Sacramentu,Islamic Community of Sacramento Bosniaks, u glavnom gradu države Kalifornija,formiran je davne 2005. godine i nastao  je iz potrebe i želje za očuvanjem našeg bosanskog identitea, i to kroz vjersku pouku i islamsku edukaciju omladine i starijih, kao i potrebe za održavanjem i njegovanjem naše kulture i tradicije. Od formiranja pa do danas naš džemat je svoje aktivnosti obavljao u iznajmljenim prostorijama,ali smo stalno bili angažovani na prikupljanju novčanih sredstava za kupovinu vlastitog prostora.Kada su se stekli osnovni uslovi za kupovinu, odlučeno je da se po najpovoljnijim uslovima za naš džemat kupi jedna napuštena crkva Jehovnih svjedoka.Planirano je da se u narednom periodu objekat, kao i prostor oko njega, preuredi i prilagodi našim potrebama. Predviđeno je da se prvenstveno osposobi prostorija za obavljanje namaza, a nakon toga i ostale prostorije kako bi što prije nastavili sa redovnom mektebskom nastavom, omladinskim druženjima kao i predavanjima i edukacijom za odrasle.Naša želja i cilj je da, ako Bog da,širimo, gradimo i jačamo našu zajednicu, tako da stalno radimo na okupljanju članova i uvezivanju bosanskih porodica na području grada.Kupljeni objekat se nalazi na adresi: 319 5th Street Roseville, CA 95678.

Zahvalni smo Uzvišenom Gospodaru da sa vama ovom prilikom možemo podijeliti ovu radosnu vijest.

Upravni odbor džemata Sacramento

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine