digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Poklon bošnjačkom džematu u Teksasu

Autor: Indira Fazlijević-Jusić Mart 04, 2017 0

Gospodin Faroq Khan, veliki prijatelj bošnjačkog naroda  sa svojom suprugom dr. Rehanom Kausar, najveći je donator BAICCNT džemata (Bosansko-američkog islamskog i kulturnog centra sjevernog Teksasa) koji se nalazi u Grand Prairie, Texas, u Sjedinjenim Američkim Državama.

Gospodin Khan, porijeklom iz Kašmira, Pakistana, već nekoliko decenija živi u Fort Worth, Teksas, gdje je veoma uspješan biznismen, i veliki dobrotvor. Dr. Kausar i gospodin Khan su uključeni u humanitarni rad sa Bošnjacima izbjeglicama od samog njihovog dolaska u sjeverni Teksas. Njihov rad sa mnogobrojnim porodicama pri smještaju, nalaženju posla, a posebno školovanju djece i organizaciji prve mektebske nastave za Bošnjake u Arlington, Teksas, a potom i velikodušna pomoć pri izgradnji bošnjačke džamije, su ostali zapaženi i veoma cjenjeni. Najveća radost ovih velikodušnih ljudi su mnogobrojni uspjesi bošnjacke djece, kojima su oni bili mentori, u ovdašnjim školama i u karijerama. 

Gore na slici gospodin Khan stoji u prostorijama BAICCNT džemata, pored svog skorašnjeg poklona džematu, tepiha sa 99 Allahovih imena, ručno tkanog u Pakistanu. Da nas Allah obaspe milošću svojom i podari Bošnjacima još mnogo ovakvih prijatelja.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine