digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

SAD: Svečanost u Minneapolisu

Autor: April 24, 2018 0

Dana 21. aprila 2018. godine u džematu ICBMN, Minneapolis upriličene su druge po redu hatme. Na ovoj svečanosti pored imama domaćina, prof. Jasmin ef. Suljkanovića, prisustvovali su imami hfz. Nermin ef. Spahić i Sulejman ef. Čaušević. Na ovoj svečanosti je prisustvovao veliki broj gostiju iz drugih gradova: Chicago, Des Moines, Rochester i Waterloo.

U džematu ICBMN-Minneapolis sve je veći broj učača Kur’ana, odnosno generacije mladih momaka i djevojaka kao što su ovi danas. Želimo čestitati mektebskim polaznicima što su ustrajali, marljivo radili i rješavali zadatke koji su pred njih postavljali u različitim periodima njihov imam Jasmin Suljkanović i njegova hanuma Nelfida Suljkanović. Molim uzvišenog Allaha da ih za to obilato nagradi.

U džematu ICBMN nam je želja da sve aktivnosti dignemo na veoma visok nivo. Samim tim hatme koje organiziramo postaju svečanosti koje svako pamti, a posebno polaznici mektebske nastave. Ovo je jedna izuzetna generacija učenika, te na ovaj i sličan način želimo da im poručimo koliko je to veliko i važno što su postigli. Na sljedećem linku možete pogledati kako je to izgledalo: https://www.facebook.com/pg/icbmn.org/photos/?tab=album&album_id=1597283123715579

Naravno, bilo je trenutaka kada su mislili da je nemoguće, da je preteško, ali hvala Allahu uvjeriše sebe, a i nas, da je svako djelo radi Uzvišenog moguće djelo. Allah zaista olakšava vjernicima koji su na ispravnom putu, a nema ispravnijeg puta od onoga kojim nas Kur’an vodi. Ove godine osam polaznika mektebske nastave je proučilo osam hatmi, a oni su:

Nakon programa koji su izvela djeca svršenici hatme, prisutnima se obratio gost predavač Sulejman ef. Čaušević sa prigodnim predavanjem povodom ove svečanosti.

Ovo je još jedan izuzetan primjer i pokazatelj svima da se rad i trud isplati, te da svaki roditelj treba da ulaže u svoju djecu i time doprinosi očuvanju naše vjere i našeg Bošnjačkog identiteta ovdje u dijaspori. Ovo je ujedno i poziv svima koji do sada nisu, da svoju djecu upišu i aktivno se uključe u Školu islama, vikendom u Džematu ICBMN.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine