digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Druženje mladih u Istre i Rijeke u Labinu

Autor: Novembar 14, 2016 0

Ured za da’wu i mladež IZ, zajedno s Medžlisom islamske zajednice Labin, organizirao je u nedjelju, 06.11.2016. god. regionalno druženje islamske mladeži Istarske i Primorsko-goranske županije.

Okupljanju je prisustvovala omladina iz Pule s imamima, Esad ef. Jukanom i Idriz ef. Hasanovićem, omladina iz Umaga s imamom Elvedin ef. Posavljakom, omladina iz Poreča s imamom Ismet ef. Ibišijem, omladina iz Rijeke predvođena Hajrudinom ef. Mujkanovićem, te naravno domaćini, omladina iz Labina s Hazimom ef. Bećirovićem. Na skupu poseban gost bio je i Adem ef. Smajić s hanumom.

Mirza ef. Mešić, voditelj Ureda za da’wu i mladež, održao je prigodno predavanje o problemima s kojima se susreću današnji mladi ljudi. Ukazao im je na bitne stvari na koje trebaju paziti u svom životu kako bi svojim ponašanjem, svojim radom i trudim mogli drugima prezentirati kako to žive i rade pravi mladi muslimani.

Nakon izlaganja Mirze ef. Mešića,  imami su počastili  sve prisutne s nekoliko ilahija. Moramo priznati da je bilo predivno.

Nakon ikindije namaza, svi koji su bili prisutni, ručali su, nakon čega je nekolicina omladinaca krenula u razgledavanje staroga dijela grada Labina a ostali su bili u medžlisu te se nastojali upoznati i družiti.

Druženje je trajalo do akšam namaza kada su se svi zaputili svojim kućama.

Molimo Allaha dž.š. da nam upiše u dobra djela ovo naše druženje i nadamo se da ćemo ovu lijepu omladinu opet ugostiti.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine