digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Bosanski Novi i Bosanska Kostajnica: Novo rukovodstvo Udruženja Ilmijje

Autor: Februar 15, 2019 0

U ponedjeljak 28.01.2019.godine u prostorijama medžlisa održani su redovni četvorogodišnji izbori unutar Udruženja ilmijje Bosanski Novi i Bosanska Kostajnica.

Izbornu sjednicu je vodio dosadašnji predsjednik ilmijje Haris ef. Ahmić. U skladu sa izbornim procedurama za novo rukovodstvo udruženja jednoglasno su izabrani:

1.Asmir ef. Bajrektarević-predsjednik udruženja ilmijje
2.Haris ef. Ahmić-delegat u Skupštini ilmijje BiH
3.Mustafa ef.Ihtijarević-sekretar udruženja

Nakon izbornog dijela, razmatrana je finansijska situacija udruženja,određeni prijedlozi za pomoć članovima i tačka razno. Novom predsjedniku je naloženo da izvrši pisanu primopredaju sa dosadašnjim i napravi plan rada za tekuću 2019.godinu. Dosadašnji predsjednik Haris ef.Ahmić je u svom trogodišnjem mandatu potpuno opravdao ulogu vođenja ilmijje.Nakon preuzimanja mjesta predsjednika,u vrlo kratkom roku je svim članovima obezbjedio službene iskaznice udruženja. Zatim uz pomoć medžlisa svim dotadašnjim članovima prikladne imamske unificirane uniforme (džubeta i ahmedije).

Organizovao niz druženja,sastanaka,i raznih vidova pomoći članovima. Na sportskom planu, obezbjedio aktivno učešće naše ilmijje na sportskim susretima u S. Mostu 2016.i Cazinu 2017. godine, uz zavidne rezultate i osvojene nagrade našeg kolektiva. Kulminacija je bila dobijanje domaćinstva sportskih susreta/hodžijade koja je održana u Bos.Kostajnici u maju 2018. godine gdje smo ponijeli epitet odličnih organizatora/domaćina uz sve pohvale. Svojim umijećem i sposobnošću Haris ef.je sve troškove domaćinstva obezbijedio od sponzora i organa IZ svih razina. Isto tako našem kolektivu vrhunske dresove u kojima smo nastupali na sportskim takmičenjima. Stoga, udruženje ilmijje se najtoplije zahvaljuje Haris ef. na svim postignutim rezultatima i doprinosu koji je nesebično dao u radu našeg kolektiva i podstiče novog predsjednika Asmir ef. da nastavi njegovim stopama. U znak zahvalnosti, udruženje je Haris ef. finansijski pripomoglo sa 500,00 KM iz svog fonda, a u vezi saniranja okolnosti tragične saobraćajne nesreće koju je Haris ef. doživio u decembru prošle godine.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine