digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Bosanski Novi: Preko FB skupili 2.500KM za djecu

Autor: April 25, 2017 0

U organizaciji facebook grupe "Samo je Una ista" 22. aprila upriličena je podjela simboličnih novčanih nagrada i poticaja za oko 50 djece mektebskih i školskih učenika sa područja Bosanskog Novog


Nakon još jedne serije prodaja knjiga "Mutne Rijeke" te zavrršene aukcije prodaje slika Nijaza i Dijane Kapetanović, prikupljena novčana sredstva su poklonjena u humanitarne svrhe i poticaj za školovanje i naobrazbu.
Ovo je treća aktivnost koju sa svojim saradnicima vodi Nijaz Kapetanović i njegovi saradnici okupljeni oko ove facebook grupe.
Novčana sredstva u ime grupe je danas uručio Asmir Grudić, čestitao djeci na rezultatima koje postižu u školovanju i mektebskoj naobrazbi, i prenio iskrene selame i pozdrave od Nijaza Kapetanivića i ostalih članova koji su sudjelovali u ovim hairli aktivnostima.
Asmir je iskazao i zahvalnost roditeljima djece i njihovim porodicama koji su posebno podržavali aktivnosti oko pisanja ili prodaje i kupovine knjiga "Mutne Rijeke" koja je štampana u tri nastavka i čija je distribucija bila uspješna na svim krajevima svijeta.
Kao i ranijih godina pomoć u organizaciji današnjih aktivnosti dali su i Muhamed ef. Hodžić, Emir ef. Nuhić i Dijana Tankušić na ćemu im se Asmir posebno zahvalio i iskazao nadu da će se ove aktivnosti nastaviti i u narednom periodu sa ciljem da sva djeca budu u konačnici pokrivena ovim aktivnosti.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine