digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Banja Luka: Pucano na Ferhadiju

Autor: Avgust 24, 2018 0
Jedan muškarac je u četvrtak iz vatrenog oružja ispalio nekoliko hitaca na džamiju Ferhadiju u Banjoj Luci, piše ATV.
Nedugo nakon incidenta koji se dogodio oko 3 sata poslije ponoći intervenisali su pripadnici Policijske uprave Banja Luka prilikom čega je muškarac i uhapšen.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopćilo je za Klix.ba da su u jučerašnjem incidentu u blizini banjalučke Ferhadije učestvovale dvije osobe u alkoholiziranom stanju i da pucnjevi nisu bili usmjereni prema objektu vjerske zajednice.
Službenici Policijske uprave Banja Luka lišili su slobode A.K. (1977) i A.B. (1983) oba iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da su istog dana oko 02:50 sati, u Banja Luci u ulici Kralja Petra I Karađorđevića, ispred ugostiteljskog objekta, ispalili hitac iz vatrenog oružja.

"Obje osobe su lišene slobode i pod nadzorom tužioca se prikupljaju sve informacije. Bit će procesuirani", kazao  je glasnogovornik MUP-a RS.

Podsjećamo, banjalučki ATV prenio je informacije o incidentu u Banjoj Luci prema kojima je jedan muškarac u četvrtak poslije ponoći iz vatrenog oružja ispalio nekoliko hitaca na džamiju Ferhadiju.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine