digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Vlasenica: Napadnut glavni imam

Autor: Avgust 12, 2019 0
VLASENICA –  Glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Vlasenica Nurdina ef. Grahića jučer je oko 8.00. sati u sjedištu Medžlisa koje se nalazi pri gradskoj džamiji fizički napao Mehmed Kuljančić.
“Popljuvao me je i zadao mi je vrlo jak udarac nogom u predjelu bubrega. Kasnije sam zatražio i liječničku pomoć u Domu zdravlja gdje su evidentirali nastale povrede ”, izjavio je za Bir.ba ef. Grahić.
Policijska uprava Zvornik prethodno je saopćila da je napad izvršila osoba sa inicijalima M.K. iz Vlasenice, te da se napad dogodio u prostorijima džamije.
“Policija je bila tu negdje u blizini i vrlo brzo su došli. Evidentirali su događaj i odradili svoj dio posla”, kazao je Grahić, ponavljajući da je se napad dogodio u sjedištu Medžlisa, a ne u prostoru same džamije.
Pojašnjavajući motive napada, glavni imam Vlasenice je kazao da su u pitanju lični interesi i da spomenutoj osobi nije bio odobren posao klanja kurbana za ovaj Bajram, jer se smatralo da nije profesionalna.
“On to nikada nije radio, a mi pred Bogom moramo biti odgovorni. To je vrlo odgovoran posao. Ne smijemo ga dozvoliti svakome“, dodao je ef. Grahić, naglašavajući da je Bajram u Vlasenici, osim tog incidenta, protekao u najboljem redu. 
Policija je saopćila da će preduzeti zakonom propisane radnje na kompletiranju i dokumentiranju ovog događaja. 
 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine