digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Travnik: Delegacija Ministarstva obrazovanja iz Turske posjetila Medresu

Autor: Novembar 06, 2016 0

U utorak, 1.11.2016. godine u zvaničnoj posjeti Srednjobosanskom kantonu, delegacija Ministarstva obrazovanja Republike Turske je posjetila i Elči Ibrahim-pašinu medresu.

Predstavnici Ministarstva obrazovanja Republike Turske predvođeni zamjenikom ministra obrazovanja Orhanom Erdemom, predsjednikom Ureda za obrazovanje grada Istanbula Omerom Farukom Yelkencijem te predstavnici Instituta Yunus Emre, predvođeni predsjednikom Instituta Serefom Atesom posjetili su ured direktora medrese gdje su se susreli sa direktorom mr.Dževdetom Šošićem, s kojim su razgovarali o obrazovanju i nastojanju za budućnost na polju obrazovanja.

Direktor Šošić je istakao svoje zadovoljstvstvo ovom posjetom, upoznao predstavnike Ministarstva obrazovanja sa planom rada ove škole istakavši da Elči Ibrahim-pašina medresa kao izborni predmet ima i turski jezik.

Na kraju svoje posjete delegacija Ministarstva obrazovanja je iskazala svoje zadovoljstvo i sreću ovom posjetom kao i predstavnici medrese na čelu sa direktorom Šošićem.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine