digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Reisu-l-ulemu posjetio novoimenovani ambasador IR Iran

Autor: Novembar 09, 2016 0

Sarajevo, 07. novembar 2016. (MINA) - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas je u nastupnu posjetu primio novoimenovanog ambasadora Islamske Republike Iran nj.e. Mahmouda Heidarija.

Prilikom današnjeg susreta novoimenovani ambasador Irana g. Heidari izrazio je nadu da će dobra saradnja njegovih prethodnika s Islamskom zajednicom biti nastavljena i tokom njegovog boravka u Bosni i Hercegvini. Potvrdivši podršku Irana našem narodu te integritetu i cjelovitosti naše domovine, ambasador Heidari upoznao je reisu-l-ulemu Kavazovića sa ciljevima svoje diplomatske misije u smislu saradnje na polju političkih, privrednih i kulturnih aktivnosti.

Reisu-l-ulema je izrazio spremnost za saradnju na projektima od zajedničkog interesa istakavši pritom specifičnost bosanskih muslimana i njihove islamske tradicije i slijeđenja hanefijskog mezheba. Kako je istaknuo reisu-l-ulema, saradnja sa institucija prijateljske države Iran je dosada bila uspješna i za očekivati je da takvom ostane i u budućnosti. On se ovom prilikom također i zahvalio ambasadoru Heidariju na pomoći koju su iranski narod i država Iran pružili Bosni i Hercegovini u toku rata i poslijeratnoj obnovi.

Na kraju susreta reisu-l-ulema je novoimenovanom iranskom ambasadoru zaželio puno sreće i uspjeha u diplomatskoj misiji u Bosni i Hercegovini.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine