digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Najava manifestacije “Dani vakufa u BiH”

Autor: April 17, 2017 0

Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH tradicionalno, već sedmu godinu organizira manifestaciju pod nazivom „Dani vakufa u Bosni i Hercegovini”

 

Ovogodišnja manifestacija bit će održana u periodu od 21. do 29. aprila u Sarajevu, Banjoj Luci, Bosanskoj Gradišci, Jajcu, Kiseljaku i Bužimu. Okosnicu manifestacije činit će kulturno-obrazovni i vjerski sadržaji od kojih izdvajamo okrugli sto i tribine o vakufima, promocije knjiga, prezentaciju projekata, izložbu o vakufima, svečano otvaranje vakufskih objekta u Bosanskoj Gradišci, Bužimu i Kiseljaku, postavljanje kamena temeljca za ponovnu izgradnju Arnaudija džamije u Banjoj Luci, dodjelu plakete najistaknutijem vakifu, hutbu o vakufima, mevlud u povodu Lejletu-l-mi’radža i Dana vakifa, te hatmu svim vakifima.

Cilj organiziranja manifestacije jeste ukazati na značaj i ulogu vakufa u historiji, na njihov sadašnji položaj i stanje, promovirati vakufe i nova uvakufljenja, doprinijeti procesu očuvanja, unaprijeđenja i restitucije oduzete vakufske imovine.

BiH je zemlja vakufa!

Sačuvajmo darovane nam vakufe i afirmišimo ideju vakufa u BiH!

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine