50godina.jpg
digitalbanner-naslovna7.jpg

Čestitamo: Mr. Semir Imamović postao novi hafiz Kur'ana Časnog

Autor: Nedim Botić Februar 14, 2016 0

Danas, 14.02.2016., je posljednje kur'anske ajete pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ proučio mr. Semir Imamović iz Bugojna. Na taj način je naša domovina postala bogatija za još jednog plemenitog čuvara Božije Knjige Kur'ana.

Članovi Komisije za hifz su iskazali veliko zadovoljstvo s kvalitetom pokazanog znanja od strane kandidata, jer su se jasno vidjeli znaci dugogodišnjeg druženja i ponavljanja naučenog.

Semir Imamović je čitav Kur'an proučio za nepunih pet dana, svaki dan najmanje učeći po pet džuzeva, da bi u subotu, 13.2., proučio čitavih 8 i pol džuzeva za malo više od dva sata.

Hafiz Semir Imamović je rođen 08.02.1974. godine u Šćipu, općina Prozor od oca Tahira i majke Kade. Osnovnu školu i gimnaziju je završio u Bugojnu 1993.g. sa odličnim uspjehom. Na Islamskom Univerzitetu u Medini je 2001.g. završio   Fakultet islamskog prava. Na istom univerzitetu je 2006. g. odbranio magistarski rad na temu: ''Umdetul-muhtadž ila kitabil-minhadž tahkikan ve diraseten'' / ''Naučna valorizacija dijela ''Umdetul-muhtadž''. Vanredno je završio Gazi Husrev-begovu medresu 2012.g.

Autor je dvije knjige: „Dragulj iz riznice islamskog prava“ i „Savremena pitanja – islamski odgovori“. Trenutno radi kao stručni šerijatski konsultant i savjetnik za halal poslovanje u firmi Merkez OIL d.o.o. u Novom Travniku. Pored navedenog, radi i kao urednik islamkih tema na portalu ''Saff''. Oženjen je sa Azra hanumom s kojom ima tri sina: Refika, Ahmeda i Tahira. Semirov muhaffiz je hfz. dr. Fadil Bektaš koji ga je preslušavao i bodrio da završi i kompletira hifz cijelog Kur'ani Kerima.

Ovom prilikom čestitamo hafizu Imamoviću uz dovu Uzvišenom Allahu da mu Kur'an Časni bude vodič na ovom svijetu i šefatdžija na Ahiretu.

 

 

 

 

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija