digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Večer Kur'ana u banjalučkoj Ferhadiji

U povodu Lejletu-l-berata i godišnjice otvorenja Ferhadije džamije u Banja Luci organizira se Večer Kur'ana,  večeras 10.  maja,  nakon akšam namaza

Suorganizatori programa su Uprava za obrazovanje i nauku, Muftijstvo tuzlansko i Behram-begova medresa, a domaćin je Muftijstvo banjalučko.

Program Večer Kur'ana priređuju već tradicionalno obrazovne ustanove Islamske zajednice u BiH. Pored predstavnika Fakulteta islamskih nauka u programu će se predstaviti najbolji učači Kur'ana iz svih bosanskohercegovačkih medresa i hor Behram-begove medrese. U programu, kao predstavnici obrazovnih ustanova učestvuju: Ahmed Alili (Fakultet islamskih nauka), hafiz Mulić Anes (Behram-begove medrese), hafiz Ismail Halak (Elči Ibrahim-pašina medresa), hafiz Kanurić Hamza  (Medresa „Džemaludin-ef. Čaušević“), Abdusamed Šljivar  (Gazi Husrev-begova medresa), Ibrahim Bilčević (Medresa „Osman-ef. Redžović“) i Muhamed Mujkić (Karađoz-begova medresa).

Prisutnima će se obratiti muftija banjalučki dr. Osman-ef. Kozlić, a prigodan vaz kazivat  će mr. Ahmed-ef. Hatunić, direktor Behram-begove medrese u Tuzli.

Pozivamo vas da zajedno  sa vrsnim mladim učačima Kur'ana afirmisanim u našim medresama provedemo ovu mubarek večer zajedno, u okrilju  Kur'anom sa džematlijama banjalučke Ferhadije.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine