REISU-L-ULEMA U POSJETI BOŠNJAČKIM DŽEMATIMA U NJEMAČKOJ

Sarajevo, 20. maj 2017. (MINA) - Jučer je reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović u okviru posjete Bošnjacima u Njemačkoj boravio u džematu Mainz gdje je održao hutbu i predvodio džumu-namaz.

Reisu-l-ulema je u hutbi između ostalog naglasio da Bošnjaci kao autohtoni evropski muslimani moraju pomoći svojim sugrađanima da pronađu Evropu u sebi, te da je bošnjačko jedinstvo gradilište koje svi zajedno moramo graditi.

20 reis5

20 reis2

„SR Njemačka je naš prijatelj! Otvorila nam je svoja vrata onda kada nam je bilo najteže i to im mi ne smijemo zaboraviti. Čuvajte ovu zemlju i njegujte prijateljstvo sa vašim sugrađanima“, posebno je naglasio reisu-l-ulema Kavazović.

20 reis3

Nakon džume-namaza Reisu-l-ulema se obratio omladini ovoga džemata, te govorio o važnosti poznavanja bosanskog jezika. Također treba dodati da je u okviru ove posjete reisu-l-ulema održao i svečani sastanak sa građevinskim i proširenim odborom ovoga džemata.

20 reis4

U nastavku ove višednevne posjete reisu-l-ulema Kavazović će danas prisustvovati svečanoj sjednici Mešihata IZBNj te otvorenju džamije u Müllheimu.

 

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija