digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Dženaza Mehmedu Karadži: "Idemo Ferhat-paši na noge!"

Danas je u džematu Doribabe u Jajcu klanjana dženaza Mehmedu Karadži koji je s Abdurahmanom Ljevakovićem i Nihadom Klinom preselio na Ahiret u saobraćajnoj nesreći na izlazu iz Jajca na putu ka Ferhadiji džamiji u Banjoj Luci.

 

Dženazu je predvodio Mehmedov brat Enes, a dženazi su prisustvovali brojni imami, džematlije, prijatelji Mehmedovi iz medrese i fakulteta, delegacija iz Rijaseta predvođena izaslanikom reisu-l-uleme direktorom Nusretom Abdibegovićem, delagacija Gazijine i Travničke medrese s direktorima Mensur-ef. Malkićem i Dževdet-ef. Šošićem, glavni imam MIZ Jajce Zehrudin-ef. Hadžić, muftija travnički Ahmed-ef. Adilović, otac Abdurahmana muftija sarajevski Enes-ef. Ljevaković te drugi vjernici.

 

Mehmed je živio s majkom i bratom, također savršenikom medrese, a otac mu je na Ahiret preselio prije deset godina. Nakon završene Gazi Husrev-begove medrese i Elektrotehničkig fakulteta zaposlio se u jednu sarajevsku firmu. 

Bio je izuzetno cijenjen u džematu i među svojim prijateljima zbog svog ahlaka, a poznanici kažu da ga nikada nisu čuli da nekoga ogovara.

Pred polazak na put na pitanje brata gdje idu, Mehmed je kazao: "Idemo Ferhat-paši na noge!"

Da ih Allah spoji s ovim velikanom i vakifom u Džennetu u društvu Poslanika, a.s.

Nihadu će dženaza biti klanjana sutra u sarajevskom naselju Boljakov-Potok, nakon ikindija-namaza.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine