digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Iftar u komandi podrške Oružanih snaga BiH u Banjoj Luci

Uz prisustvo velikog broja uposlenika Ministarstva odbrane i pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, predvođenih generalskih korom, te vjerskog, velikog broja muftija i glavnih imama, političkog i društvenog života, 01.06.2017. godine, održan je iftar u Komandi podrške OS BiH u Banja Luci.

Štabni imam na ovoj lokaciji, Salih-ef. Grabus, poželio je dobrodošlicu prisutnima, dijeleći sa njima svoju radost kako zbog iftara tako i zbog njihova prisustva na ovom važnom događaju za vjerski život u kasarni „Kozara“. 


Ovom prilikom gostima se obratio Osman-ef. Kozlić, muftija banjalučki, kao izaslanik reisu-l-uleme IZ-e u BiH, te istakao neprolazne vrijednosti koje svaki građanin BiH mora čuvati, a to je tradicija življenja u miru i slobodi sa drugim i drugačijim. On je spomenuo i najveće vrijednosti i blagodati ramazana, te važnost povezivanja i okupljanja u ovim mubarek danima.

Klanjanjem teravih-namaza, a poslije i ugodnim druženjem, ovaj, već tradicionalni, iftar u Kasarni „Kozara“ u Banja Luci je zavšen.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine