digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Merjema Kelemiš nova hafiza iz Visokog

Autor: Elvedin Subašić Juni 10, 2017 0

Merjema Kelemiš, rođena Hajdarević, 24. aprila je uspješno proučila cijeli Kur’an pred Komisijom Rijaseta, a na hafiskoj dovi posebne osjećaje su imali roditelji hafize Merjeme otac Sezahija, majka Aiša, brat Ćamil-ef. i suprug Zijad.

  Interesantno je da je Merjeminom muhafizu Edin-ef. Bukvi muhafiz bio Zilko-ef. Žolja, a Zilki je muhafiz bio hafiz Mustafa-ef. Mujić, djed hafize Merjeme.

Prisutnima se u Bijeloj džamiji obratio muhafiz hafiz Edin-ef. Bukva, koji je kazao da je hafiza Merjema posebno edebli žena i vrlo uporna.

“Merjema je rođena 1988. godine. To je jedna skromna, marljiva, strpljiva, uporna i vrijedna hanuma, čija se ljubav prema učenju hifza razvila u Medresi Osman-ef. Redžović, koju je završila, kada joj je pomagao pri hifzu hafiz Zijad-ef. Devrić i njen brat Ćamil. Hifz je nastavila u našoj Školi hifza u Bijeloj džamiji. Bila mi je čast što sam joj bio muhafiz“, kazao je hafiz Bukva, koji je i imam Bijele džamije.

Zatim se obratio glavni imam Medžlisa IZ Visoko Ibrahim-ef. Hadžić, koji je istakao kako Medžlis u zadnje vrijeme skoro svake godine ima barem jednu hafisku dovu, a u posljednje tri godine upriličene su četiri hafiske dove.

Cijeli tekst u štampanom izdanju “Preporoda”

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine