digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Reisu-l-ulema u posjetu primio austrijskog ambasadora Istaknuto

Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio ambasadora R. Austrije u BiH nj.e. Martina Pammera.

Na sastanku, koji je dogovoren prije nego je u javnosti pokrenuta debata o posljednjoj izjavi ministra Saveznog ministarstva za Evropu, integraciju i vanjske poslove Republike Austrije, gospodina Sebastiana Kurza o navodnom plaćanju ženama na Balkanu kako bi se oblačile na određeni način, bilo je riječi i o ovoj izjavi i njenoj percepciji u BiH javnosti.

Ovom prilikom reisu-l-ulema Kavazović je uručio ambasadoru Pammeru pismo upućeno ministru Kurzu u kojem se iznosi stav Islamske zajednice u BiH o ovom pitanju.

Reisu-l-ulema se zahvalio ambasadoru Pammeru na njegovom angažmanu i podršci R Austrije našoj zemlji na putu euroatlantskih integracija, a posebno na podršci državnim kulturnim institucijama.

Reisu-l-ulema Kavazović je naglasio potrebu da zvaničnici članica EU budu tačno i vjerodostojno informirani o situaciji u BiH kako se ne bi ostavljao prostor špekulacijama.

(MINA)

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine