digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Reisu-l-ulema osudio teroristički napad u Mogadišu

Autor: Oktobar 17, 2017 0

Sarajevo, 16. oktobar 2017. (MINA) - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović osudio je danas teroristički napad u Mogadišu u Somaliji u kojem prema dosadašnjim informacijama stradalo 276 osoba.

U saopćenju upućenom iz Kancelarije Reisu-l-uleme se navodi kako je Reisu-l-ulema izrazio podršku narodu i vladi Somalije u borbi protiv zla nasilnog ekstremizma ističući da je ovaj narod već mnogo propatio i da zaslužuje da živi u miru. Kako je dalje istaknuto, Reisu-l-ulema je ovom prilikom kazao da su teroristi još jednom pokazali da se ova zla ideologija ne može povezati niti sa jednom vjerom ili nacijom i da su najveće žrtve terorizma upravo muslimani.

“Molimo Uzvišenog da nevino stradale žrtve terorističkog napada u Somaliji obaspe svojom milošću, da porodicama da strpljenje u iskušenju a muslimanima snage da zaustave zlo ekstremizma i terorizma koji prijeti njihovim državama i društvima,“ stoji na kraju saopćenja u kojem je Reisu-l-ulema osudio teroristički napad u Somaliji.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine