digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Takmičenje u hifzu Kur`ana: Učešće 50 takmičara iz BiH i regiona

Autor: Novembar 03, 2017 0

Obraćanjem reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića završen je prvi dio programa u okviru Drugog regionalnog takmičenja u hifzu Kur'ana

“Ne trebamo posebno ovdje govoriti koliko je ovo važno. Kur'an nas sve inspirira da činimo važne stvari u životu. Kod nas se nekada govorilo da neko ima 'lijep mekam', ali pored lijepog učenja ljudima je Kur'an bio inspiracija da budu pravnici, mufesiri, umjetnici ispisujući kaligrafiju itd. Svima kojima ste se prijavili na takmičenje želim čestitati, naročito našoj braći iz Crne Gore, Albanije i drugih zemalja s nadom da će ovakva okupljanja biti sve posjećenija u budućnosti. Drago mi je da je danas bilo savjetovanje s muhaffizima i čestitam onome ko se sjetio organizirati  savjetovanje“, kazao je reisu-l-ulema Kavazović u svom obraćanju, ističući važnu ulogu Uprave za vjerske poslove u organizaciji ovakvih događaja koji imaju takmičarski, ali i edukativni karakter za sve učesnike. Naime, današnji dan je prošao u edukaciji kroz progam seminara na kojem su govorili istaknuti stručnjaci iz oblasti kiraeta, a u naredna dva dana svi će moći uživati u učenju Kur'ana takmičara iz BiH i država regiona.

PROGRAM TAKMIČENJA

Drugo regionalno takmičenje u hifzu Kur`ana će trajati do 5. novembra. Na takmičenju, čiji nagradni fond iznosi 60 hiljada KM, učešće će uzeti 50 hafiza iz Bosne i Hercegovine i država regiona. Organizatori takmičenja su Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH i Fondacija „Hifz Časnog Kur'ana“ Sarajevo u saradnji sa Fondacijom „Hamed bin Halid Al-Sani“ iz Qatara, a pod pokroviteljstvom  reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine