digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Tradicionalni sastanak alumnista Univerziteta Al-Azhar

Autor: Novembar 20, 2017 0

U subotu, 18. novembra 2017. godine u Elči Ibrahim-pašinoj medresi održan je tradicionalni susret bosanskohercegovačkih alumnista Univerziteta Al-Azhar u Kairu

Tradicionalnom susretu alumnista prisustvovali su muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović, direktor medrese, mr. Dževdet Šošić, predsjednik MIZ Travnik, dr. Nermin Šušić i rukovodioc Ureda za hadž Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Nezim-ef.  Halilović - Muderris.

U svojstvu domaćima prisutnima se obratio direktor medrese, mr. Dževdet Šošić. Direktor Šošić je iskazao dobrodošlicu i iskoristio priliku da prisutne upozna sa radom i funkcionisanjem medrese.

Prisutnima se obratio i muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović. Muftija Adilović istakao je važnost studiranja na prestižnom Univerzitetu Al-Azhar. Muftija je pozvao alumniste da svoje znanje koje posjeduju prenose na generacije koje dolaze kroz predavanja i prevođenje knjiga sa arapskog na bosanski jezik.

Ovaj susret je imao za cilj razmjenu ideja, i realizaciju zajedničkih aktivnosti i pokretanju novih zajedničkih projekata.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine