digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Održana centralna svečanost u Begovoj džamiji

Autor: Decembar 02, 2017 0

U punoj Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, u srijedu, 30. novembra 2017. godine poslije akšam  -namaza održana je centralna mevludska svečanost Islamske zajednice u BiH, kojoj su prisustvovali dekan Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Sarajeva prof.dr. Zuhdija Hasanović, ataše za vjerske poslove Ambasade Republike Turske u BiH Hasan Atli, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Sarajevo dr. Ferid ef. Dautović I mnogi drugi gosti.

Bogat mevludski program izveli su članovi hora MIZ-e Sarajevo, hor Gazi Husrev-begove medrese, imami MIZ-e Sarajevo i dva gosta učača iz Republike Turske, Hasan Koylu i Hasan Ozayranci.

Uvodno obraćanje održao je prvi imam Gazi Husrev-begove džamije i direktor GHM mr. Mensur ef. Malkić, nakon čega su prisutne učenjem mevluda počastili imami iz Turske. U nastavku programa mevlud i nekoliko numera su proučili članovi hora i imami MIZ-e Sarajevo.

Prisutnima se obratio dekan Fakulteta islamskih nauka prof. dr. Zuhdija Hasanović, koji je kroz svoje obraćanje prisutne podsjetio na važnost poboljšanja samih sebe, što je preduslov za bolje današnje stanje. Također  dr. Hasanović naglasio je kako je  važno da se tradicija i ono šta se naslijeđuje čuva i očuva.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine