digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Počeo proljetni semestar Mreže mladih Muftijstva sarajevskog

Autor: Februar 13, 2018 0

Tokom prethodnog vikenda na području 16 općina održana je prva radionica u sklopu proljetnog semestra Mreže mladih Muftijstva sarajevskog.

Početkom februara održan je veliki kamp Mreže mladih, na kojem su učešće uzeli predstavnici Mreže mladih iz 50 većih džemata kao i svi imami – koordintori Mreže mladih s područja Muftiluka sarajevskog. Ovaj proljetni kamp bio je uvod za prvi modul proljetnog semestra u kojem je stavljen naglasak na formiranje i jačanje Mreže mladih na nivou džemata kao i izrada petogodišnje strategije kao i plana aktivnosti Mreže mladih na nivou općina/medžlisa kao i džemata.

Moto prvog modula je sura El-Asr (Vrijeme). S ciljem formirajanja jasne svijesti o porukama ove važne kur'anske sure, mladi se kroz ovaj modul podstiću na veću odlučnost, hrabrost, slobodu. Zapravo, ovaj modul od mladi traži veću podršku i zalaganje za džemat, Zajednicu, narod i domovinu.

Proljetni semestar Mreže mladih sastoji se od tri modula, koji će se realizirati tokom predstojeća tri proljetna mjeseca. 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine