digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Besplatna obuka za grafičku dizajnericu

Autor: Septembar 18, 2015 0

Udruženje Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“ Sarajevo, uz podršku Human Appeala iz Velike Britanije, obavio je Konkurs za upis polaznica na besplatnu petomjesečnu obuku za grafičku dizajnericu. 


Obuka će omogućiti nezaposlenim ženama da steknu kompetencije za samostalan rad u oblasti grafičkog dizajna potrebne za pronalazak zaposlenja ili samostalan angažman iz udobnosti doma.

Obuka za grafičku dizajnericu obuhvatit će 100 sati teoretske i praktične nastave o osnovama grafičkog dizajna (Illustrator, Photoshop, InDisign), nakon koje će polaznice biti osposobljene za: 
•    izradu logotipa, vizit-karti, memoranduma, brošura, flayer-a, banera, bilborda, dizajniranje naslovnica časopisa, crtanja ilustracija,
•    retuširanje fotografija,
•    pripremu materijala za proces štampe,
•    pripremu materijala za web prezentaciju.

Nahlina poslovna zajednica pružit će mentorsku podršku polaznicama za povezivanje s potencijalnim poslodavcima, odnosno za pokretanje vlastitog biznisa. Dodatno, polaznice će imati priliku da kroz seminar o tehnikama razvoja vlastitih potencijala identificiraju i unaprijede svoje potencijale u cilju pripreme za tržište rada.

Konkurs

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine