digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Žučni kamenac: Lijek kurkuminom

Autor: Februar 26, 2016 0

Žučni kamenci su zbirka kristala (slične šljunku) ovapnjene mase, različitih granulacija od 0,5 mm pa do veličine jajeta. Prisutni su u 20 do 30% populacije. Češći su kod žena (4:1) nego muškaraca. Žučni kamenci mogu nastati u žućnjaku ili žučnim vodovima. Oni se formiraju kada se neki od sastojaka želučanog soka istaloži kao otvrdnuta masa u žučnjaku.



BUBREŽNI KAMENAC

Kamenci u bubregu nastaju kada kalcijev oksalat, kalcijev fosfat, magnezij-amonijev fosfat, urea ili cistein postanu jako koncetrirani u mokraći da stvaraju tvrdo čvrste kamenčiće.

Glavni simptom kamenca u bubregu je bol na lijevij ili desnoj strani nisko na leđima (predio karlice), koji postaje nepodnošljiv kada kamen krene iz bubrega kroz uski prolaz uretera. Ostali simptomi su krv u mokraći i stalna potreba za mokrenjem.

Kamen u bubrezima se javlja kod ljudi srednjih i starijih godina. Rizik od kamenca povećava prehrana bogata sa fosfatima, proteinima ili hrana sa puno oksalata (zelje, špinat, rabarbara, peršin, crni čaj, kava...)

KAMENCI U MOKRAĆNOM MJEHURU

Kamenci u mokraćnom mjehuru (urotijaza) je bolest koja se javlja pretežno kod muških osoba starosti između 18 i 45 godina.

Uzroci nastanka su razni popout nasljedne osobine (tubolkarna acidoza), smetnje u izmjeni tvari ili anatomske promjene u mokraćnom mjehuru. Također imaju utjecaj i vanjski faktori kao što su prehrana, visoke temperature, vlažnost, slabo konzumiranje vode tijekom dana (6 do 8 čaša). Obično su to kalcijevi kamenci, kamenci mokraćne kiseline, cistinski ili ksantinski.

Smatra se da se najveća bol u tijelu javlja pri pokretanju kamenca iz mokraćnog mjehura.

Prema komisiji ’E’ koja odobrava prirodne pripravke kurkumin 95% je najbolje prirodno sredstvo u liječenju kamenaca u žući, bubrezima i mjehuru. Ova potvrda ne iznenađuje jer su to potvrdila i znanstvena istraživanja.


U jednom od brojnih istraživanja dokazano je:

  • nakon 5 tjedana kamenje je izgubilo 45% svoje mase
  • nakon 10 tjedana kamenje se smanjilo 80%
Nakon ovoga kamenčići su u obliku pijeska i mogu nesmetano napustiti tijelo.

Kurkumin 95% potiče rastvorljivost žući što spriječava stvaranje kamenca u žućnoj kesici, kao i razbijanje postojećeg kamenja.

Uz preporučljivu hranu, preporučujemo 6 do 8 čaša vode dnevno, jer je na taj način urin toliko razrijeđen da se ne mogu formirati kamenčići. Također preporučujemo povećan unos magnezija u tijelo (magnezij klorid) koji spriječava nastanak kamenčića u žući, bubrezima i mjehuru.

Kurkumin 95% možete nabaviti kod nas.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine