digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Fudbaler Emmanuel Adebayor primio islam

Autor: Nedim Botić Juli 06, 2015 0

Reprezentativac Togoa i napadač Tottenhama, Emmanuel Adebayor, je izgovorio riječi šehadeta i tako postao musliman. Brojni mediji su prenijeli vijest o ovom događaju,  a  društvenim mrežama kruži snimak dešavanja. 

Tokom proteklog perioda, Adebayor je prolazio kroz težak životni period, uključujući porodične i sportske probleme.  U maju je od kluba dobio pravo na privremeni odmor zbog zabrinutosti za njegovo mentalno zdravlje.

Budući da je njegova sportska karijera na prekretnici, bivši igrač Arsenala i Manchester City-a je odlučio da slobodno vrijeme iskoristi za promišljanje o životu i budućim planovima. Nakon dužeg zanimanja za islam, odlučio je da pihvati ovu vjeru kao svoj izbor.

Emmanuel Adebayor (Lomé26.2.1984)  je započeo karijeru u juniorima Metza, nakon čega je prešao u Monaco. Bio je član Arsenala od 2006. godine do 2009, te je bio glavni napadač kluba nakon odlaska Thierryja Henryja u Barcelonu. Od 2009., je nastupao za Manchester City, a nakon toga za Real Madrid te Tottenham. Proglašen je za Afričkog igrača godine 2008. Najbolji je strijelac Togoa u historiji s 28 postignutih golova.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine