digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Žena s hidžabom reklamira novi Iphone 6

Autor: Nedim Botić Mart 04, 2016 0

Kompanija Apple je započela novu reklamnu kampanju za Iphone 6, na kojoj je prikazana i slika žene koja nosi hidžab.

 

Kompanija Apple je ovim gestom iskazala podršku ženama muslimankama koje nose hidžab, predstavivši maramu kao sastavni i 'normalan' dio svakodnevnog života žena muslimanske vjere.

Književnik i publicista Nihad Krupić je na svom Facebook profilu objavio slike reklama za IPhone koje je snimio u kanadskom gradu Vancouveru.

"Dok sam se jutros vozio gradom Vancouverom u dalekoj Kanadi, pažnju mi privuče jedna reklama na gradskoj autobuskoj stanici. Stadoh i napravi dva snimka,da sa lica mjesta vidite kako svijetu ne smeta hidžab, a pogotovo osoba koja ga nosi..

Čak šta više svijet IPhona (bez kojeg je teško zamisliti današnjicu) poštuje hidžab i to javno putem ovog plakata kaže...

Na kraju pomislim kako je stvarna misija hidžaba uvijek u funkciji težnje za vječnom moralnosti, dobrocinstvu, činjenju dobrih dijela i iznad svega konstantnoj borbi protiv nametanja nemoralni i nečasnih normi života i djelovanja žene. I to je izbor u koji se ne dira, ne samo iz vjerskih razloga nego opcenito iz ljudskih.", istakao je Nihad.

Inače, Nihad Krupić je rodom iz Bosanske Dubice, a duži niz godina s porodicom živi u Kanadi. Veliki je patriota i humanitarni radnik koji je svoju humanost dokazao više puta. Njegovo najpoznatije književno ostvarenje je djelo "Ram za sliku moje Bosne" u kojem je opisao ratna dešavanja i strahote u rodnom kraju.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine