digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Kako skladištiti gume

Autor: Novembar 04, 2016 0

Gume operiteizvadite kamenje i ostale predmete iz profilapremažite bokoveglicerinomte ih skladištite u tamnoj i suhoj prostoriji

Ljetne gume ste skinuli s automobila, a njihovo mjesto zauzele su zimske gume. No, postavlja se pitanje kako najbolje sačuvati ljetne gumeako ih se ne pohrani u 'hoteluza gumenaročito ako vozač raspolaže vlastitim prostoromDileme su i oko toga je li potrebno ispustiti zrak iz njih ili ih dodatno napumpati i u kojem položaju (vertikalno ili horizontalnoih uskladištiti?

Ako su gume na felgama, gume napušite na tlak od 1,5 bara, dobro operite, osušite i namažite glicerinom. Ako su bez naplataka, slažu se uspravno, jedna uz drugu. Ako su na naplatku, cijele kotače možete objesiti na kuke na zidu, vodeći računa da ih ne oštetite. Zbog toga kuke moraju biti obložene gumenim crijevom ili s više slojeva izolirne trake. Druga je opcija da se kotači stavljaju položeno na pod, jedan na drugi. Pritom se na pod i između naplataka stavlja više slojeva novinskog papira ili mekana tkanina.

Za skladištenje gume s naplatkom mogu se koristiti i specijalni stalci koji se prodaju u specijaliziranim trgovinama s automobilskim priborom.

Povezani članci (po oznakama)

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine