digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Mohamed Salah ne namjerava prekidati post zbog finala LP

Mohamed Salah neće prekršiti ramazanski post čak ni zbog finala Lige prvaka koje je na programu u subotu. Na dan kada igraju Real i Liverpul u Kijevu Salah će postiti 18 sati, a na isti korak će se odlučiti i njegov saigrač Sadio Mane.

Sličica Želim Print

Za vrijeme ramazanskog posta muslimanima je zabranjeno uzimanje hrane i pića i to od zore do zalaska sunca. To može da bude izazov za svakog vjernika, a posebno ovo teško može da padne profesionalnim sportistima. Emre Belozolu na primer je veoma posvećen Islamu, ali kaže da uglavnom teško prati pravila ramazanskog posta jer je kako kaže to komplikovano za profesionalnog sportistu. 

Zvijezda Liverpula Mohamed Salah međutim nema namjeru da prekrši ramazanski post iako je u toku devetog meseca islamskog kalendara najvažnija utakmica u njegovoj fudbalskoj karijeri, finale Lige prvaka protiv Real Madrida.

"Sigurno ću postiti. Postiću svih 30 dana. Svi ovi uspjesi koje postižem su predodređeni Allahovom mudrošću", kazao je Salah koji nije usamljen u timu Liverpula što se tiče poštovanja posta. Uz njega će i Sadio Mane poštovati ramazanski post u vrijeme finala Lige prvaka. 

Inače u egipatskoj reprezentaciji su pomalo zabrinuti zbog odluke svoje najveće zvijezde, jer se ramazan poklapa i sa predstojećim svjetskim prvenstvom u Rusiji. Selektor Egipta Hektor Kuper je zato rekao da će ekipa imati stručnjake i ljekare koji će pratiti situaciju igrača koji poste. 

Izvor: sportklub.rs 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine