digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Sanski Most: Medžlis osigurao trećinu novca za liječenje demobilisanog borca

Autor: Decembar 08, 2015 23034 0

Prije nekoliko dana  Medžlisu Sanski Most za pomoć u liječenju obratio  se Rizvanović Nedžad, demobilisani borac Armije BiH, a koji boluje od kompleksne aritmije srca. Bolest je to koja traži urgentno liječenje i čiji troškovi po predračunima iznose oko 15.000 KM

 

 "Nakon što smo dobili i potvrdu sa preporukom od Udruženja veterana i demobilisanih boraca Armije BiH Sanski Most, glavni imam Husein ef. Kovačević, odlučio je pozvati dobre ljude iz svih naših džemata da još jednom pokažu svoju humanost i zajedno sa socijalnim fondom „Berićet“ Medžlisa pomognu ovom čovjeku da što lakše prebrodi ovo životno iskušenje. Jučer smo tako na Nedžadov račun uplatili 4.463,17 KM, o čemu vam donosimo fotografiju uplatnice, jer smatramo da je transparentnost u svakom poslu, a posebno humanitarnom, od izuzetne važnosti. Prema riječima koordinatora socijalnog fonda „Berićet“ Medžlisa Islamske zajednice Senada ef. Omića, ovo je značajna pomoć, ako uzmemo u obzir činjenicu da smo nedavno na ime liječenja djevojčice Ajle Kvrgić uplatili preko 12.000 KM. Napominjemo da je Nedžad, osim što je teško bolestan i nezaposlen, također suprug i otac dvoje djece, te da mu je materijalna situacija i bez ovog iskušenja teška. Nedžad sa svojom porodicom živi u džematu Zdena, u ulici Cerića sokak bb, a oni koji bi mu željeli pomoći iz BiH, broj računa mogu preuzeti sa fotografije uplatnice", kazali su u Medžlisu. 

Oni koji bi mu željeli pomoći iz neke od zemalja dijaspore, mogu to učiniti putem računa Medžlisa, sa naznakom: Socijalni fond „Berićet“ –  POMOĆ ZA RIZVANOVIĆ NEDŽADA. 

 

ocijeni
(0 glasova)
Zadnji put promjenjen Utorak, 08 Decembar 2015 10:31

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine