digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Shaheela Ibraheem u Bijeloj kući

Autor: Agencije April 18, 2015 0

Washington - U čast odavanja priznanja dostignućima Amerikancima afričkog porijekla američki predsjednik Barak Obama je primio devetnaestogodišnju studenticu Saheelu Ibraheem zbog njenih izuzetnih rezultata. Sahaheela Ibraheem, porijeklom i Nigerije, sa 15 godina je upisala Harward Universitet, Fakultet za neurobiologiju, kao najmlađa polaznica ovog prestižnog Univerziteta koji treba da završi u maju ove godine.

Kao posebnu zanimljivost izvještaći ističu da je u vrijeme kada je primljenja na Harward primljena na još 12 drugih univerziteta, uključujući MIT, Universitet Pennsylvania, Cornell, Brown, Princeton, Columbia i Universitet Chicago, zbog čega je dobila nadimak nigerijska genijalka . Priznata je kao jedna od 50 najpametnijih tinejdžera u svijetu.

Shaheela je ovom prilikom kazala da je ključ uspjeha da počneš da učiš ono što voliš što je moguće ranije, a što je ona otkrila sa svojih pet godina.„Ako si zaista posvećen onome što radiš, ako to radiš sa strašću a ja mnogo toga radim sa potpunom posvećenošću, naročito matematiku i prirodne nauke, onda će to zasigurno dati dobre rezultate. Shaheeda voli i jezike, govori arapski, španski i latinski pored engleskog. „Jednostavno sve što radim nastojim da radim najbolje što mogu“ kaže Saheela dodajući da „svako ko radi motivirano može napraviti čuda“, prenosi pres služba Bijele kuće.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine