digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Waleed Aly proglašen za najpopularnijeg TV voditelja u Australiji

Autor: Ajša H.H. Maj 28, 2016 0

Waleed Aly, voditelj TV emisije Project na australijskoj televiziji, osvojio je nagradu za najpopularniju ličnost na tv u ovoj zemlji Gold Logie.

 

Na dodjeli nagrade je izjavio da ju je posvetio onima čije se ime teško izgovara, kao što je njegovo ime Waleed. “Ne prilagođavajte svoju suštinu i sliku o sebi, jer ta slika nije pogrešna i bićete sasvim uredu“, kazao je tokom obraćanja u Palladium dvorani u Melburnu.

Aly se pridružio emisiji na kanalu Channel 10 prošle godine. Posebnu pažnju je izazvao svojim komentarima o tražiocima azila, kao i o terorizmu, te je kazao da je nagrada bitna ljudima čija su imena Mustafa i Dimitri koji se bore naći posao u ovoj industriji gdje dominiraju “bijela lica”.

“Za Dimitrija i Mustafu i sve druge ljude čija se imena teško izgovaraju, baš poput Waleed, želim reći jednu stvar: počašćen sam time što ste mi pružili priliku i investirali u mene na ovaj način. Ali, također, veoma sam tužan u isto vrijeme, jer zaslužujete više i boljih predstavnika od mene jednog. Ne znam kada će se to desiti, ali ako večerašnja noć znači nešto, i ako je australijskoj publici, našim gledaocima, stalo do toga, onda nema razloga da to ne promijenimo.”

“Svaki nominirani za ovu nagradu predstavlja dio Australije.  Ako se osvrnete i pogledate sve te dijelove od kojih je sastavljena, vidjet ćete, uistinu, prekrasan mozaik”, kazao je Aly.

Pored Gold Logie za najpopularniju ličnost na TV ekranima, Aly je dobio i Silver Logie za najboljeg voditelja.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine