digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Ronaldo: Pobjeda za djecu Palestine

Autor: Avgust 13, 2016 0

Paris - Pred finalnu utakmicu Portugal - Francuska na Evropskom prvenstvu u Francuskoj reprezentativac Portugala Cristiano Ronaldo je izjavio: „Večeras igramo u finalu, ako pobijedimo, pobjedu ću posvetiti djeci Palestine.“ Također, Ronaldo je uoči polufinalne utakmice protiv Velsa uplatio 1.700.000 eura za obnovu dječije bolnice u okupiranom pojasu Gazze, a putem Crvenog krsta poslao kompletan namještaj za jednu osnovnu školu u Gazzi.

Ronaldo je u više navrata učestvovao u humanitarnim akcijama za pomoć palestinskoj djeci. 2012. godine na aukciji je prodao prestižni trofej Zlatna kopačka koji je dobio za 40 postignutih golova u 2011. Dobiveni prihod je ustupio djeci Palestine za njihovo obrazovanje. U jednoj izjavi tim povodom je rekao: „Veoma mi je žao šta Izrael radi Palestini, a čitav svijet to gleda i niko ništa ne čini povodom toga. Može ih biti sram, želim da pomognem palestinskoj djeci i njihovim roditeljima i ovo nije ni prvi ni posljednji put da uplaćujem novac. Ta djeca nisu kriva ni za šta i nisu zaslužila da im se to dešava“, izjavio je Ronaldo za portugalsku televiziju PPG, dodavši da bi poginuo za tu djecu.

Agencije, također prenose izjavu Ronaldovog nogometnog brata Pepea koji je nakon evropskog trijumfa reprezentacije Portugala za koju je odigrao 74 utakmice, izjavio je da je ponosan što je osvojio naslov za zemlju u kojoj nije rođen, ali koja ga je prihvatila kao svog. „Portugal je zemlja emigranata, koja prihvaća sve ljude i ovaj naslov je za njih“, rekao je Pepe, porijeklom iz Brazila.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine