Redakcija

Redakcija

U Behram-begovoj medresi je u ponedjeljak 19.11.2018. godine održano takmičenje iz engleskog jezika učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

U svrhu osnaživanja pojedinaca i jačanja porodice Muftijstvo sarajevsko već treću godinu sa organizacijom World Vision realizuje projekat “Snaga porodice”. Održano je četiri ciklusa trodnevnih seminara gdje se testirala metodologija, Priručnik i voditelji radionica. Stručni tim koji je postavio temelje ovom projektu su: mr.Nermina Baljević, prof. dr. Mustafa Hasani, mr.Sulejman Čeliković, mr.Nikica Lubura Reljić, dr. Abdulgafar Velić i mr. Sabrija Mehmedović.

Delegacija Rijaseta Islamske zajednice u BiH u sastavu mr. Mirsad Kalajdžić, šef Odjela za standardizaciju i evidenciju, Salih Išerić, stručni saradnik za evidenciju i mr. Husein Miraščić, stručni saradnik za planiranje i nadzor gradnje su 11. decembra 2018. godine posjetila Medžlis Islamske zajednice Velika Kladuša posjetila.

Turhan Emin- begova džamija u Ustikolini sagrađena je 15 godina prije dolaska sultana Mehmeda Fatiha u BiH.

Odbor za međureligijsku saradnju u Zenici u sklopu programa SID koji provodi Međureligijsko vijeće u BiH i Međunarodna organizacija CRS, organizuje izložbu u saradnji sa prof. Majdom Turkić a pod nazivom "Duhovnost kroz umjetničku fotografiju".

Nekoliko godina u džematu Hidaje djeluje omladinska organizacija, mreža mladih, koji svojim djelovanjem doprinose radu Zajednice u promovisanju univerzalno-pozitivnih islamskih vrijednosti.

Nena Rahima Suljkić uselila je krajem prošlog mjeseca u novu kuću zahvaljujući pomoći mnogobrojnih ljudi.

U počiteljskoj Hadži-Alijinoj džamiji danas je održana  prezentacija projekta “Vakufski objekti na prostoru Medžlisa islamske zajednice Čapljina”. Riječ je o programu organizovanom u okviru manifestacije “Tebi o Allahov miljeniče”

U kino sali Narodnog univerziteta u Konjicu s početkom u 19 sati, u četvrtak 06.12.2018. godine održana je tribina pod nazivom "Razumijevanje Kur'ana i sunneta".

U nedjelju, 09. decembra 2018. godine u džematu Vitovlje organiziran je program u povodu završetka prve faze rekonstrukcije džamije i uvođenja centralnog grijanja.

Stranica 1 od 355
© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro