digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Bihać: Otpočeo kurs arapskog jezika

Autor: H. Nesimović Mart 21, 2017 0

Zajedničkom organizacijom Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću i Kulturnog centra „Kralj Fahd“ iz Sarajeva u Bihaću je 09. marta 2017. godine otpočeo kurs arapskog jezika na koji se prijavilo preko 70 interesanata različitog nivoa znanja.

Cilj organizovanja kursa je omogućiti zainteresiranim da se upoznaju sa arapskim jezikom i da ga upornim radom, uz sposoban kadar, savladaju u granicama svojih mogućnosti. Kompletan proces učenja arapskog jezika je besplatan, počevši od predavača, literature i certifikata koji se dobija završetkom kursa. Prvi ciklus kursa trajaće 8 sedmica ili ukupno 32 sata, održavaće se u prostorijama Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, a predavači će biti stručne osobe predvođene docentom iz oblasti arapskog jezika dr. Hajrudinom Hodžićem. Završetkom ciklusa slijedi novi i tako redom, zavisno od interesa i kandidata.
Na otvaranju kursa prijavljenim kandidatima su se obratili dekan prof. dr. Fuad Sedić i koordinator kursa doc. dr. Hajrudin Hodžić. Izrazili su zadovoljstvo što se prijavio značajan broj zainteresiranih, zaželjeli im uspjeh i ohrabrili ih da se upornošću može dosta postići, pa i naučiti arapski, koji je uz brojne osobenosti, prvenstveno jezik Časnog Kur’ana i sunneta Poslanika, s.a.v.s.
Poslije ceremonijalnog dijela pristupilo se pismenom testiranju radi utvrđivanja na kojem stepenu poznavanja arapskog jezika su prijavljeni kandidati da bi se na osnovu toga izvršilo formiranje grupa. Najviše je bilo početnika, koji se prvi put susreću sa učenjem arapskog jezika, a bilo je i onih koji su se pokazanim znanjem svrstali u grupe drugog ili trećeg nivoa.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine